1062

klanten beoordelen ons met een

9,3

!
Mail ons
0
Meer informatie?
Venster sluiten ×
Meer informatie?
Mijn favorieten
Je hebt geen favorieten.

Warmte vanuit de bodem, de lucht, het water.. hoe zit het nu precies wat betreft warmtepompen.

Is je CV-ketel ouder aan 't worden? Een warmtepomp kan interessant zijn! Steeds meer mensen maken de afweging om de gasgestookte cv-ketel te vervangen door een (hybride) warmtepomp. We zien allerlei soorten warmtepompen langskomen in de praktijk en in de media: wat is nu eigenlijk het verschil? Gerald de Jong, makelaar taxateur en nieuwbouwspecialist, legt het één en ander uit. “Er is een manifest opgesteld door diverse energiebedrijven en milieuorganisaties. Het betreft een voorstel om vanaf 2021 de gasgestookte cv-ketels geleidelijk te vervangen door een (hybride) warmtepomp of andere vormen van duurzame verwarming. Tegenwoordig worden steeds meer EPC0-woningen (lees onze blog NOM) gebouwd die voorzien worden van een waterpomp. Een gemiddelde cv-ketel gaat circa 15 jaar mee. Is je cv-ketel ouder aan het worden? Dan kun je erover nadenken om deze te vervangen voor een warmtepomp”, aldus Gerald.

Warmte vanuit de bodem, de lucht, het water.. hoe zit het nu precies wat betreft warmtepompen.

Is je CV-ketel ouder aan 't worden? Een warmtepomp kan interessant zijn!

Steeds meer mensen maken de afweging om de gasgestookte cv-ketel te vervangen door een (hybride) warmtepomp.
We zien allerlei soorten warmtepompen langskomen in de praktijk en in de media: wat is nu eigenlijk het verschil?

Gerald de Jong, makelaar taxateur en nieuwbouwspecialist, legt het één en ander uit.
 
“Er is een manifest opgesteld door diverse energiebedrijven en milieuorganisaties. Het betreft een voorstel om vanaf 2021 de gasgestookte cv-ketels geleidelijk te vervangen door een (hybride) warmtepomp of andere vormen van duurzame verwarming. Tegenwoordig worden steeds meer EPC0-woningen (lees onze blog NOM) gebouwd die voorzien worden van een waterpomp. Een gemiddelde cv-ketel gaat circa 15 jaar mee. Is je cv-ketel ouder aan het worden? Dan kun je erover nadenken om deze te vervangen voor een warmtepomp”, aldus Gerald.



Onderstaand een korte uiteenzetting over de duurzame verwarmingsoplossingen.
 
Hybride warmtepompen: die samenwerken met een cv-ketel op gas. De cv-ketel springt alleen bij indien je warmtevraag hoger is dan de warmtepomp kan bieden.

  • Hybride warmtepompinstallatie Bestaat uit een warmtepompinstallatie waarbij de bestaande cv-ketel als ondersteuning dient. Wil je het warmer hebben dan de warmtepomp kan leveren, dan kan je de cv-ketel bij laten springen. Hybride installaties zijn in veel gevallen flexibel, compact en eenvoudig toe te passen. Dus perfect voor zowel bestaande huizen, als voor nieuwbouwwoningen.
  • Ventilatie warmtepomp De warmtepomp gebruikt de warmte van de ventilatielucht voor het verwarmen van tapwater en het verwarmen van de woning. Deze warmtepomp werkt in combinatie met een Nefit HR-combiketel voor bijverwarming tijdens pieken.

 All-electric installaties: die warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater halen en bruikbaar maken tot warmte voor in huis.

  • Brine/water of bodem warmtepomp Met een brine/water warmtepomp kun je jouw woning verwarmen of passief koelen tot een totaal benodigd afgegeven vermogen van 60kW. Deze warmtepomp haalt de energie uit de grond. Het nadeel aan de brine/water warmtepomp is dat de beschikbare grondoppervlakte ten minste dubbel zo groot moet zijn als de woonoppervlakte. In steden is daardoor het gebruik van een dergelijke pomp vrijwel niet mogelijk.  
  • Water/water of grondwater warmtepomp Met een water/water of grondwater warmtepomp kun je meerdere woningen verwarmen of passief koelen op één bron, tot een totaal benodigd afgegeven vermogen van meer dan 60Kw. Deze warmtepomp haalt de energie uit het grondwater. Over het algemeen kunnen voor dit soort systemen bestaande putten worden gebruikt. De kwantiteit en kwaliteit van het water dient wel gecontroleerd te worden.
  • Lucht/water warmtepomp Met een lucht/water warmtepomp kun je jouw woning verwarmen of actief koelen. De warmtepomp haalt de energie uit de omgevingslucht en werkt met een buitenlucht tot wel  -20°C. De buitenlucht wordt door de warmtepomp opgezogen en daarna opgeslagen. Vervolgens wordt deze lucht onder compressie gebruikt om de woning te verwarmen. In tegenstelling met de brine/water warmtepomp en de water/water warmtepomp is er bij de meeste lucht/water warmtepompen alleen een plek nodig voor de installatie van de buitenunit. De lucht/water warmtepomp systemen zijn één van de goedkoopste systemen die je nu kunt aanschaffen. De stroomopbrengst is vaak lager in vergelijking met andere systemen. Deze zijn daarom goed te combineren met andere (groene) energiebesparende voorzieningen.

Uiteraard is er inhoudelijk meer te vertellen over de voornoemd beschreven waterpompen. Wil je meer weten over de bij ons in verkoop zijnde Nul-op-de-meter (NOM) woningen, energiebesparende mogelijkheden, de subsidies en financieringsmogelijkheden van energiebesparende voorzieningen? Bel ons en maak een afspraak met een van onze nieuwbouwspecialisten. De medewerkers van het nieuwbouwteam van Van Ekeren Kuiper Woning- en Bedrijfsmakelaars helpen je graag.
 

Contact

 
Vestiging
...
Persoonsgegevens
Dhr.
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen *
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
 
 
Contact